KÄRCHER AUTONOME SCHROB-/ZUIGMACHINE KIRA B 50

Efficiënt, tijdbesparend, eenvoudig, veilig, flexibel – en indien gewenst volledig autonoom: de schoonmaakrobot KIRA B 50 van Kärcher is een perfecte aanvulling op je schoonmaakteam. Reinigt op precies dezelfde manier als een standaard schrobzuigmachine, slim en – als je dat wil – volledig autonoom middelgrote en grote open vloeroppervlakken. Op die manier worden de schoonmaakkrachten ontlast van het tijdrovende vloeren schoonmaken en kunnen ze zich bezighouden met interessantere werkzaamheden en taken die meer van ze eisen.

Er zijn tal van specifieke toepassingen en uitvoeringen beschikbaar. Wilt u een Kärcher Kira B 50 aanschaffen, leasen of huren? B-close is de officiële verdeler van Kärcher en biedt ook onderhoud, dienst na verkoop, service en financiering voor Kärcher toestellen aan.

Kärcher official dealer

De voordelen van Kira B 50

Uitgebreide uitrusting, hoge reinigingsprestaties, zuinige werking, intuïtieve bediening: de KIRA B 50 schoonmaakrobot is niet alleen op het eerste gezicht overtuigend. Maar vooral ook in het dagelijks gebruik.

 • Voorvegen en schrobben in één stap
 • Minimaliseert handmatige voorbehandeling en nabewerking
 • Zeer goede reinigingsprestaties, zelfs op oneffen vloeren en vloeren met structuur
 • Krachtige optische en akoestische sensoren
 • Lasersensoren met 360° zicht rondom
 • Betrouwbare detectie van glas en overhangende delen
 • Sensorische waarneming van de zijkanten
 • Voor reiniging dicht langs de randen
 • Transporteert het vuil vanaf de rand meteen in de reinigingsbaan
 • Minimaliseert handmatige voorbehandeling en nabewerking
 • Kan volledig autonoom functioneren
 • Automatische uitwisseling van resources (opladen accu, bijvullen schoonwater, aftappen vuilwater en tank spoelen).
 • Docking station is optioneel verkrijgbaar (functioneert ook zonder docking station)
ROBOT-SCHROBZUIGMACHINE KIRA B 50 karcher

De schrob-/zuigrobot Kira B 50

Beproefde walsborsteltechniek met voorveegfunctie en zijbezem, werkbreedte 55 centimeter, oppervlakteprestaties tot 2.300 vierkante meter per uur, lithium-ion 160Ah accu: de compacte en wendbare schoonmaakrobot doet geenszins onder voor een conventionele schrob-/zuigmachine, maakt indruk met z’n hoge efficiency en is een nuttige en productieve aanvulling op elk schoonmaakteam.

De machine is geschikt voor het schoonmaken van grote open vloeroppervlakken. Dit maakt hem ideaal voor gebruik in de transportsector (luchthavens, treinstations, logistiek, magazijnen), in de detailhandel en winkelcentra, in de gezondheidszorg (ziekenhuizen, zorginstellingen), in openbare gebouwen (scholen, universiteiten, musea, sporthallen) of in de industrie voor het reinigen van productie- en fabricagehallen.

Bovendien heeft de KIRA B 50 de iF Design Award 2024 gewonnen, waardoor zijn uitmuntende ontwerp en functionaliteit erkend zijn door internationale experts.

Efficiënte robot voor teamversterkende vloerreiniging

Vloerenreiniging is tijdrovend, gekwalificeerd personeel is schaars. De KIRA B 50 schoonmaakrobot van Kärcher is hiervoor de perfecte oplossing en een aanwinst voor elke schoonmaakploeg. Terwijl hij autonoom als een echte schrob-/zuigmachine middelgrote en grote oppervlakken efficiënt reinigt, voert de schoonmaakploeg parallel de meer complexe reinigingstaken uit. Dat is goed voor de business. En nog beter voor het team.

ROBOT-SCHROBZUIGMACHINE KIRA B 50 karcher

Efficiency

Constante en zeer goede reinigingsresultaten binnen vooraf geplande tijdsbestekken, met verbruikscalculatie mogelijkheid van resources en dus vooraf te begroten kosten: dat is de schrob-/zuigrobot KIRA B 50.

De toegepaste hoeveelheid water, de dosering van het reinigingsmiddel en de reinigingssnelheid kunnen vooraf nauwkeurig worden ingesteld, de reinigingsvloeistof wordt snelheidsafhankelijk toegevoegd. Dit zorgt niet alleen voor een kwalitatief goede reiniging. Het bespaart ook op resources en dus op geld!

Lees meer op Kaercher.com

Tijdsbesparend

Vloerreiniging is in de basis arbeids- en tijdsintensief. De autonome schrob-/zuigmachine KIRA B 50 maakt het mogelijk om reinigingstaken parallel te laten lopen en reinigt de vloeren terwijl de schoonmaakploeg op hetzelfde moment complexere taken uitvoert.

Mens en machine werken op deze manier zeer productief hand in hand samen – en dankzij de zijbezems voor reiniging dicht langs de randen en de geïntegreerde voorveegfunctie zijn er nagenoeg geen handmatige handelingen meer nodig.

Lees meer op Kaercher.com

Vol-autonoom

Het optioneel voor de schoonmaakrobots van Kärcher verkrijgbare docking station, zorgt voor maximale autonomie bij het reinigen van vloeren. Het vullen van de schoonwatertank, legen en spoelen van de vuilwatertank evenals het opladen van de krachtige lithium-ion accu:

precies op het moment dat het nodig is, koppelt de KIRA B 50 zichzelf aan het docking station en alles gebeurt verder automatisch. Vanzelfsprekend kunnen deze werkzaamheden ook handmatig worden uitgevoerd en is het mogelijk om meerdere docking stations in te zetten om schoonmaakprocessen op zeer grote vloeroppervlakken te optimaliseren.

Lees meer op Kaercher.com

Eenvoudig

De complete bediening en alle instellingen van de schrob-/zuigrobots kunnen via de grote touchscreens en de intuïtieve menu- en gebruikersbegeleiding – met makkelijk te begrijpen setup-programma’s – zonder specialistische kennis worden uitgevoerd.

Daarbij worden de gebruikers in elke situatie ondersteund – van het instellen en starten van de autonome reiniging tot en met het activeren van de reinigingsunits en de handmatige reinigingsmodus – met behulp van illustraties en duidelijke instructies. Ook meerdere gebruikersprofielen met individuele autorisaties en in verschillende talen instellen – is probleemloos te doen.

Lees meer op Kaercher.com

Flexibel

De schrob-/zuigrobot kan zowel vol-autonoom reinigen of als handmatige schrob-/zuigmachine worden ingezet.

Bovendien is het mogelijk om alleen een gedeelte van een totale oppervlakte als schoonmaakgebied te definiëren of om het schoonmaakplan of de schoonmaakvolgorde aan te passen aan de dagelijkse behoeften.

Lees meer op Kaercher.com

Veilig

Geïntegreerde laserscanners, 3D- en ultrasone sensoren en een krachtige boordcomputer zorgen voor een optimale 360°-detectie van de omgeving, een hoge reactiesnelheid en veilige navigatie De autonome schrob-/zuigmachine herkent ook meteen veranderingen en obstakels in de ruimte en zet automatisch veilig de juiste uitwijkmanoeuvre in.

Bovendien informeert een geïntegreerd verlichtingsconcept de mensen in de omgeving over het gedrag van de schoonmaakrobot, conform CSA_22.2 No. 336-17 en IEC 63327 – een in Duitsland afgegeven veiligheidscertificaat voor gebruik in publieksruimtes. Voor registratie en monitoring stuurt de KIRA B 50 statusberichten naar mobiele apparaten en maakt gedetailleerde schoonmaakrapporten aan in het bijbehorende webportaal.

Lees meer op Kaercher.com

Eigenschappen
van de Kira B 50

Het zijn de vele details, groot en klein, die van goede ideeën zeer goede schoonmaakrobots maken. Voor maximale prestaties en veiligheid.

 • VOL-AUTONOOM REINIGEN, UITGEDACHT TOT IN DE KLEINSTE DETAILS

Het optionele docking station maakt volledig autonoom uitwisselen van resources mogelijk.​ De reinigingsmodule vermindert de handmatige voorbereidingen en nabewerkingen tot een minimum.

Eenmaal gestart, dan maakt de KIRA 50 B het vooraf gedefinieerde gebied volledig zelfstandig schoon. Met het optioneel verkrijgbare docking station gaan we nog een stap verder. Een hele grote stap zelfs. Het autonoom schoonmaken van vloeroppervlakken met de schoonmaakrobot van Kärcher ontlast de schoonmakers van de eentonige taken en verhoogt de productiviteit.

 • KIRA B 50. EFFICIENCY EN MINDER WERKDRUK DE NORM

Verademing: schoonmakers kunnen de monotone taken loslaten en krijgen er interessanter werk voor terug.​

Dankzij de krachtige lithium-ion accu van 160Ah, de walsborsteltechniek met voorveegfunctie, de zijbezems en de werkbreedte van 55 centimeter – zijn de reinigingsprestaties van de KIRA B 50 volledig vergelijkbaar met die van een conventionele schrob-/zuigmachine.

 • VLOEREN PERFECT SCHOONMAKEN. ECONOMISCH EN TIJDBESPAREND

Schoonmaakprofessionals in schoonmaakbedrijven, op luchthavens, in supermarkten, productiebedrijven of fabrieken: vloerreiniging is altijd enorm arbeidsintensief en tijdrovend en helaas dus ook relatief duur.

De mogelijkheid om schoonmaaktaken parallel te laten lopen, werkt tijdbesparend en verhoogt de productiviteit.​ Overal waar regelmatig grotere vloeroppervlakken gereinigd moeten worden, staan de kosteneffectiviteit van de schoonmaakmaatregelen en de schoonmaakkwaliteit centraal bij opdrachtgevers en aannemers.

 

 • DOET PRECIES WAT JE VRAAGT. COMPACT EN FLEXIBEL

De KIRA B 50 heeft geen vastomlijnde procedures, maar biedt maximale flexibiliteit in het gebruik – geheel volgens jouw schoonmaakbehoeften op dat moment. Het compacte ontwerp maakt het gebruik in moeilijk bereikbare of bijzonder smalle ruimtes mogelijk.

Een onderhoudscontract
voor uw Kärcher kuismachine

Een goed onderhouden Kärcher kuismachine staat garant voor langdurige prestaties en betrouwbaarheid. Met een onderhoudscontract voor uw Kärcher kuismachine zorgt u ervoor dat uw apparatuur altijd in topconditie is. Onze deskundige B-CLOSE technici bieden regelmatige controles, preventief onderhoud en snelle reparaties om de levensduur van uw machine te verlengen en stilstand tot een minimum te beperken. Kies voor gemoedsrust en efficiëntie; kies voor een onderhoudscontract dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en gebruikspatronen. Met onze ondersteuning blijft uw Kärcher kuismachine een betrouwbare partner voor een schone en veilige omgeving.

Contacteer ons

Eigenschappen
van de Kira B 50

Het zijn de vele details, groot en klein, die van goede ideeën zeer goede schoonmaakrobots maken. Voor maximale prestaties en veiligheid.

 

VLOEREN PERFECT SCHOONMAKEN. ECONOMISCH EN TIJDBESPAREND

Schoonmaakprofessionals in schoonmaakbedrijven, op luchthavens, in supermarkten, productiebedrijven of fabrieken: vloerreiniging is altijd enorm arbeidsintensief en tijdrovend en helaas dus ook relatief duur.

De mogelijkheid om schoonmaaktaken parallel te laten lopen, werkt tijdbesparend en verhoogt de productiviteit.​ Overal waar regelmatig grotere vloeroppervlakken gereinigd moeten worden, staan de kosteneffectiviteit van de schoonmaakmaatregelen en de schoonmaakkwaliteit centraal bij opdrachtgevers en aannemers.

 

DOET PRECIES WAT JE VRAAGT. COMPACT EN FLEXIBEL

De KIRA B 50 heeft geen vastomlijnde procedures, maar biedt maximale flexibiliteit in het gebruik – geheel volgens jouw schoonmaakbehoeften op dat moment. Het compacte ontwerp maakt het gebruik in moeilijk bereikbare of bijzonder smalle ruimtes mogelijk.

 

VOL-AUTONOOM REINIGEN, UITGEDACHT TOT IN DE KLEINSTE DETAILS

Het optionele docking station maakt volledig autonoom uitwisselen van resources mogelijk.​ De reinigingsmodule vermindert de handmatige voorbereidingen en nabewerkingen tot een minimum.

Eenmaal gestart, dan maakt de KIRA 50 B het vooraf gedefinieerde gebied volledig zelfstandig schoon. Met het optioneel verkrijgbare docking station gaan we nog een stap verder. Een hele grote stap zelfs. Het autonoom schoonmaken van vloeroppervlakken met de schoonmaakrobot van Kärcher ontlast de schoonmakers van de eentonige taken en verhoogt de productiviteit.

 

KIRA B 50. EFFICIENCY EN MINDER WERKDRUK DE NORM

Verademing: schoonmakers kunnen de monotone taken loslaten en krijgen er interessanter werk voor terug.​

Dankzij de krachtige lithium-ion accu van 160Ah, de walsborsteltechniek met voorveegfunctie, de zijbezems en de werkbreedte van 55 centimeter – zijn de reinigingsprestaties van de KIRA B 50 volledig vergelijkbaar met die van een conventionele schrob-/zuigmachine.

Bekijk de brochure

Een onderhoudscontract
voor uw Kärcher kuismachine

Een goed onderhouden Kärcher kuismachine staat garant voor langdurige prestaties en betrouwbaarheid. Met een onderhoudscontract voor uw Kärcher kuismachine zorgt u ervoor dat uw apparatuur altijd in topconditie is. Onze deskundige B-CLOSE technici bieden regelmatige controles, preventief onderhoud en snelle reparaties om de levensduur van uw machine te verlengen en stilstand tot een minimum te beperken. Kies voor gemoedsrust en efficiëntie; kies voor een onderhoudscontract dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en gebruikspatronen. Met onze ondersteuning blijft uw Kärcher kuismachine een betrouwbare partner voor een schone en veilige omgeving.

Contacteer ons
tel
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.