CONTINENTAL – INDUSTRIAL TYRES

B-CLOSE: officiële invoerder van industriële Continental banden

Ontdek de kwaliteit van Continental banden voor industriële toepassingen

Heftrucks, trekkers, terminal voertuigen, conveyer belts,… al het rollend materieel binnen uw onderneming heeft nood aan specifieke en degelijk uitgeruste banden om de productiviteit te waarborgen (Superelastische volrubberbanden, non-marking banden, massieve banden , luchtbanden, volrubber grondverzetbanden,…). Continental is alom gekend voor hun groot assortiment aan premium producten en voor de Belgische markt beroepen ze zich op B-CLOSE om hun industrieel gamma aan producten op de markt te verdelen.

CONTINENTAL – INDUSTRIAL TYRES

B-CLOSE: officiële invoerder van industriële Continental banden

continental-logo

Ontdek de kwaliteit van Continental banden voor industriële toepassingen

Heftrucks, trekkers, terminal voertuigen, conveyer belts,… al het rollend materieel binnen uw onderneming heeft nood aan specifieke en degelijk uitgeruste banden om de productiviteit te waarborgen (Superelastische volrubberbanden, non-marking banden, massieve banden , luchtbanden, volrubber grondverzetbanden,…). Continental is alom gekend voor hun groot assortiment aan premium producten en voor de Belgische markt beroepen ze zich op B-CLOSE om hun industrieel gamma aan producten op de markt te verdelen.

Enkele voordelen van Continental

 • Bewezen kwaliteit waardoor bandenwissels minder frequent zijn
 • Een industriële band voor elke toepassing
 • Lage kost per kilometer
 • Uiterst comfortabele banden voor de chauffeurs
 • ‘Niet tevreden geld terug’-garantie
 • Mogelijkheid tot kost-per-uur contract

Types industriële Continental banden

 • Lange levensduur
 • Verbeterd rijcomfort
 • Zeer goede grip
 • Lage rolweerstand
 • Elektrogeleidend
 • Verbeterde stabiliteit (op verharde ondergrond)
 • Bestand tegen schade aan de zijwand
 • Goede tractie
 • Hoge weerstand tegen stoot- en snijschade
 • Laag onderhoudsniveau
 • Lange levensduur
 •  + Kantelstabiliteit
 • + Hoge belastingen met kleine afmetingen
 • Monteerbaar op industriële pneumatische velgen
 • Hoge weerstand tegen stoot- en snijschade
 • Laag onderhoudsniveau
 • Lange levensduur
 • ++ Kantelstabiliteit
 • ++ Hoge belastingen, vooral bij kleine afmetingen
 • 2 types velgen

Industriële Continental banden: topkwaliteit bij B-CLOSE

Met een indrukwekkende geschiedenis van 150 jaar in innovatie en kwaliteit, vertegenwoordigen de industriële banden van Continental het neusje van de zalm in de bandenindustrie. B-CLOSE, uw vertrouwde leverancier van heftruckoplossingen en industriële voertuigen, is trots om deze erfgoedrijke banden in haar assortiment aan te bieden, specifiek ontworpen om de uitdagingen van de hedendaagse industriële toepassingen aan te gaan.

Deze banden zijn een perfecte blend van traditionele vakmanschap en moderne technologie, ontworpen om optimale prestaties, veiligheid en efficiëntie te leveren. Dit maakt ze ideaal voor een breed scala aan industriële voertuigen, waardoor ze een voorkeurskeuze zijn voor bedrijven die streven naar betrouwbaarheid en kostenbesparing op lange termijn.

Een band voor élke toepassing

Continental biedt een zeer uitgebreid assortiment industriële banden aan, ontworpen om aan diverse behoeften te voldoen.

Commercial specialty tyres

Onder de categorie van commercial specialty tyres vinden we een scala aan opties, waaronder superelastische volrubberbanden, bandages (staalcilindrische massieve banden), volrubber grondverzetbanden en luchtbanden. Deze banden zijn ideaal voor heftrucks, magazijntoestellen en conveyor belts, waar betrouwbaarheid en duurzaamheid van het grootste belang zijn.

OTR pneumatic tyres

Voor toepassingen die een groter formaat vereisen, biedt Continental OTR (Off-The-Road) pneumatische banden aan. Deze luchtbanden zijn ontworpen om te presteren in veeleisende omgevingen, zoals havens, waar ze worden ingezet op straddle carriers, stackers en andere zware machines.

Elke band wordt nauwkeurig gekozen in functie van de toepassing. Zo bestaan er nog speciale uitvoeringen van bovenstaande banden zoals antistatische en non-marking (of witte) banden.

Werkwijze voor de implementatie Continental banden

Bij B-CLOSE hanteren we een klantgerichte aanpak om ervoor te zorgen dat u altijd de optimale bandenoplossing voor uw bedrijf vindt. Onze werkwijze is zorgvuldig ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen, van het zorgvuldig selecteren van de juiste banden tot het aanbieden van flexibele financiële opties. Hieronder vindt u de stappen die we volgen om u te begeleiden naar de perfecte bandenkeuze, waarbij uw tevredenheid en bedrijfsefficiëntie voorop staan.

BEZOEK TER PLAATSE

Om de ideale band te selecteren, bezoekt onze expert Steven van Coppenolle, met 25 jaar expertise in Continental industriële banden, persoonlijk uw machinepark. Tijdens zijn bezoek gaat hij in dialoog met zowel de chauffeurs als de bedrijfsleider om zo een diepgaand begrip te krijgen van uw specifieke behoeften en werkomstandigheden.

TESTFASE

Na de initiële selectie volgt een testfase, waarbij de bedrijfsleider gedurende bijvoorbeeld een jaar de gelegenheid krijgt om enkele machines uit te rusten met de gekozen banden. Deze periode biedt een uitgelezen kans om de prestaties en kwaliteit van de banden in de praktijk te beoordelen, essentieel voor een weloverwogen aankoopbeslissing.

IMPLEMENTATIE MET UW BANDENSPECIALIST

Na het testtraject kiest 80% van de klanten resoluut voor Continental. Voor de implementatie en kwaliteitsborging werkt B- close naadloos samen met uw vertrouwde bandenspecialist. Als aankoop- en servicepartner zorgt deze voor de aanschaf en montage van de banden.

Downloadables Continental brochures

Download hier uw brochure voor industriële luchtbanden of industriële volle banden en begin vandaag nog met het verkennen van de ideale bandenoplossing voor uw voertuig. Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts indienn u vragen hebt.

Belgian Industrial Tyres

Als aanbieder van intern transportmateriaal is B-CLOSE op de Belgische en G.H.Luxemburgse markt ook de officiële invoerder van industriële banden van het merk Continental. Omdat er een veelheid aan verschillende type banden bestaan en omdat het niet altijd evident is welke band bij welke applicatie of specifieke situatie gebruikt moet worden, heeft B-CLOSE ‘Belgian-Industrial-Tyres (BIT)’ in het leven geroepen. Via BIT werken wij samen met een zeer dicht dealernetwerk van onafhankelijke bandenspecialisten. Dat betekent dat de eindgebruiker 24 uur per dag en 7 dagen op 7 een beroep kan doen op een lokale service. Als eindgebruiker kunt u daarom rekenen op een topproduct en een minimale stilstand bij bandvervanging of pechverhelping.

De geschiedenis van Continental

 

Zoekt u naar een topkwaliteit set banden? Door te kiezen voor Continental banden, kunt u de efficiëntie en productiviteit van uw bedrijf aanzienlijk verhogen. De naam laat wellicht een belletje rinkelen, en terecht: met 150 jaar ervaring is dit bedrijf een gevestigde naam op de wereldmarkt.

Toen Continental begon in het Duitse Hannover als rubberfabrikant, begon het zich al snel te specialiseren in banden voor auto’s en fietsen. Later kwam daar de industriële tak bij: de zin voor innovatie was geboren. De dag van vandaag pronkt het merk met twee grote categorieën: volrubberbanden en luchtbanden.

Volrubberen banden zijn bijzonder populair in industriële settings vanwege hun duurzaamheid. Zeker op momenten waarop bijvoorbeeld uw reachtruck een zwaar gewicht moet kunnen verdragen. Het stevige volrubber zorgt voor een uitstekende stabiliteit, zeker bij zo’n hoge gewichtscapaciteit. Bovendien zorgen ze ook dat u in uw verbruik op duurzaamheid kunt inzetten: het ontwerp van de band verzekert een lage weerstand en dus een lager energieverbruik. En dat merkt u op lange termijn.

Luchtbanden zijn vooral handig wanneer u meer zoekt naar een all-rounder. Ze zijn bijzonder geschikt voor heftrucks dankzij hun hogere grip en vlotte besturing. Zowel de crossply- als de radiaalvariant zijn zeer geschikt voor situaties die wat meer rijcomfort vragen. Denk aan langere ritten en concentratie-vretende vorkliftsessies. Luchtbanden hebben daarnaast ook extra weerstand tegen schade aan de zijkanten: ideaal dus voor ruimtes met verhoogde boordsteen of andere onregelmatige oppervlakken. Met Continental banden kunt u alle opdrachten aan!

Ook in België kunt u genieten van de vele voordelen van Continental banden: bij B-CLOSE vindt u het ruime gamma aan industriële banden. Zoekt u voor uw heftrucks of ander rollend materieel een set duurzame, hoogwaardige banden? Dan staan onze professionele adviseurs voor u klaar. Samen met u zoeken we er de banden uit die het beste passen in uw organisatie. Meer weten? Bezoek dan snel onze website of neem contact op met een van onze vestigingen via e-mail of telefoon.

CONTACTEER ONS

Stel uw vragen via onderstaand contactformulier i.v.m. aankoop, testing, advies, dienst-na-verkoop of partnership voor industriële Continental banden.

  Contact

  Het BIT-Team & B-CLOSE staat altijd klaar om u te helpen. Of het nu gaat om advies of technische vragen, het testen of lokaliseren van orders.

  Steven VAN COPPENOLLE
  Product manager Industriële banden

  M: +32(0)475 410 496
  T: +32 (0)2 244 94 40

  info@belgian-industrial-tyres.be
  svancoppenolle@belgian-industrial-tyres.be

  Steven Van Coppenolle

  Lees hieronder het interview met Steven VAN COPPENOLLE

  INTERVIEW MET STEVEN VAN COPPENOLLE

  Na bandentest kiest 80% van potentiële klanten voor Continental

  Steven Vancoppenolle is productmanager van Belgian Industrial Tyres. Hij verkoopt al 23 jaar Continentalbanden aan industriële klanten, gaande van heftruckbanden tot industriële en OTR-banden. In dit artikel vertelt hij waarom je best kiest voor kwaliteitsbanden en waarom 80% van de potentiële klanten na een bandentest overtuigd is van Continental.

  Wat is het belangrijkste criterium waarop je als bedrijfsleider je heftruckbanden moet selecteren?

  “Kwaliteit. Want uiteindelijk gaat het om het comfort van de chauffeur. Het kan een chauffeur niets schelen hoeveel een band kost of hoe lang die meegaat, zolang het comfort er maar is. En hoewel kwaliteitsvolle en comfortabele banden vaak duurder zijn in aankoop, gaan ze ook langer mee. Als je een goedkope band drie keer zo vaak moet wisselen dan een A-merkband, gaat de kost voor je bedrijf groter zijn. Niet alleen omdat de montage en demontage ook betaald moeten worden, maar ook omdat de machine langer zal stilstaan.

  Dat merken we ook bij onze klanten. Twee jaar geleden verloren we bijvoorbeeld een grote klant, die besloot over te schakelen op een goedkoper merk. Dit jaar zijn ze toch terug op Continental overgeschakeld, omdat ze merkten dat de banden van het andere merk vaker vervangen moesten worden en de chauffeurs klaagden over de kwaliteit.”

  “Als bedrijfsleider is de keuze voor kwaliteitsbanden een win-winsituatie: tevreden chauffeurs én interessant voor de portemonnee.”

  Stel, een bedrijfsleider belt je op om banden aan te kopen: hoe gaat dat proces in z’n werk?

  “Als eerste stap komen we sowieso altijd ter plekke. Zo kunnen we de site en de machines zien en inschatten welke banden het beste bij het bedrijf passen.

  Wanneer je op grote schaal banden aankoopt voor je bedrijf, is de volgende stap vaak een test. Gedurende één jaar krijgt de bedrijfsleider de kans om een aantal machines te laten rijden op de band die hij wil aankopen. Die test is belangrijk voor hem om de kwaliteit van de band te kunnen inschatten. We hadden onlangs een test in een Belgisch filiaal van een groot, internationaal bedrijf waar ze al een hele tijd op banden van een concurrend merk reden. Ze hebben onze banden van Continental getest en wat bleek? Onze banden konden 800 uur langer mee.

  Om een optimale kwaliteit te garanderen, werken we steeds samen met je vertrouwde bandenspecialist. Hij koopt de banden aan en zal als onze servicepartner de montage verzorgen.”

  “Getest: onze banden gaan 800 uur langer mee dan die van sommige concurrenten.”

  Hoeveel van zulke tests leveren uiteindelijk een contract op?

  “Na een bandentest kiest 80% van de potentiële klanten onmiddellijk voor Continental. In de andere 20% van de gevallen zijn de bedrijfsleiders vaak wel overtuigd, maar kunnen ze nog niet onder een meerjarencontract uit. We weten dat we een goed product hebben, dat testen kan doorstaan. En dat vertrouwen tonen we ook:

  “We werken met een niet-tevreden-geld-terug-garantie. Als we bij een test niet het gewenste rendement halen, betalen we het verschil in kosten terug.”

  Jullie geloven echt in de kwaliteit van jullie banden dan?

  “Zeker! We geloven zelfs zo sterk in de kwaliteit van onze Continentalbanden dat we een systeem van kost per uur hebben opgezet. Dat is uniek in Europa. Continental is het enige merk in Europa waarmee je een kost-per-uurcontract kan aangaan. Bedrijven kopen de band dan niet aan, maar betalen de band per uur dat ze die gebruiken. Wanneer de band dan minder lang meegaat dan verwacht, betaal je dus minder dan in aankoop.”

  “Continental is het enige bandenmerk in Europa dat een kost-per-uurcontract aanbiedt.”

  Waarom zou je als bedrijfsleider kiezen voor banden van Continental?

  “Naast het kost-per-uursysteem, werken ze bij Continental ook voortdurend aan manieren om de kwaliteit van hun producten te kunnen garanderen. Zo voegden ze recent een unieke innovatie toe aan hun banden: een sensor die de druk van de band meet. Een band moet op de juiste druk staan, dat is belangrijk. Wanneer een band op onderdruk staat, zal dat meer slijtage veroorzaken en zal je machine meer brandstof verbruiken. Daarom moeten de banden iedere maand opnieuw op druk gezet worden. Toch kunnen beschadigde velgen, foutief geplaatste ventielen of wintertemperaturen ervoor zorgen dat de druk eerder daalt. Aan de hand van die sensor kan je dan bepalen of het nodig is om de band al wat eerder op druk te zetten, om zo de levensduur van de band te verlengen. Hierbij kan je zoals steeds rekenen op de technische ondersteuning van je bandenspecialist.”

  Hoe kies je de juiste band voor je machines?

  “Voor de keuze van het juiste type band kan je uiteraard rekenen op onze ondersteuning én die van je bandenspecialist. Om een band op maat te kunnen aanbieden, ga ik liefst een kijkje nemen op de werkplek en ga ik in gesprek met de chauffeurs. Zo kan ik mijn advies aanpassen aan de werkomgeving en de persoonlijke voorkeuren qua comfort. Dat is belangrijk voor de tevredenheid van de chauffeurs en de bedrijfsleiders.”

  Kies je best voor een luchtband in plaats van voor een volle band omdat luchtbanden meer comfort bieden?

  “Het comfort van een volle band van Continental is even goed als dat van een luchtband.Ik had een klant waarbij de chauffeurs continu lek reden op luchtbanden, maar de chauffeurs wilden geen volle banden omdat ze dachten dat dat hun comfort zou verlagen. We hebben toen een test gedaan waarbij de chauffeur niet wist op wat voor band hij reed. Drie maanden later gaf hij aan dat hij nog nooit op zulke comfortabele banden gereden had, terwijl het volle banden waren. Het bedrijf besloot daarna over te schakelen op volle banden.”

  “Bewezen: de volle banden van Continental zijn even comfortabel als luchtbanden.”

  tel
  Mijn winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg.

  Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.